fbpx

15 Comments

  1. Gina de la Goat Story iti face cafeaua cum vrei tu Cafea fără zahăr
    decembrie 29, 2016 @ 1:09 pm

    […] Dar chiar solubilă!? Şi atunci mă întreb, dacă în loc să pun eu mâna pe bătrânul V60, o încurajez pe Gina, nu sunt şanse mari să mă trezesc în curând cu o cafea de specialitate 3 […]

    Reply

  2. Cum bei o cafea buna la o cafenea de specialitate? Cafea fără zahăr
    decembrie 29, 2016 @ 1:10 pm

    […] mult decât ai fi tu dispus(ă) să aştepţi. Aşa că probabil te vei bucura de o prepapare la V60, care este cea mai simplă variantă. Simplă doar ca execuţie, pentru că în ceaşcă vei avea […]

    Reply

  3. 4 paşi pentru a bea o cafea bună?... de origine Cafea fără zahăr
    decembrie 29, 2016 @ 1:11 pm

    […] mai mari de cafea bună atunci când mă aflu într-o companie numeroasă. Am mai luat cu V60 deoarece, cred eu, oferă cea mai curată extracţie a unei cafele, locul de unde pleacă o […]

    Reply

  4. Lapte in cafea. Macchiato, Flat White, Cappucino, Latte Cafea fără zahăr
    decembrie 29, 2016 @ 1:11 pm

    […] o băutură lungă există şi varianta metodelor alternative precum French Press, Aero Press, V60 etc., dar experienţă gustului este cu siguranţă diferită şi a avea mai multe opţiuni este […]

    Reply

  5. Ce espressor sa cumpar pentru acasa? Cafea fără zahăr
    februarie 8, 2017 @ 10:46 pm

    […] de preparare al cafelei acasă, până în acest moment, a fost, pentru majoritatea, ibricul sau filtrul. Şi atunci gândul firesc este că trebuie să fie vorba despre altceva. Altă metodă, alt […]

    Reply

  6. Hario Skerton, primul si cel mai accesibil pas. Cafea fără zahăr
    februarie 19, 2017 @ 9:19 pm

    […] sau spaţiilor dintre aceştia. Pentru French Press eu am folosit 9 “dinţi”, pentru V60 7 “dinţi”, pentru AeroPress 6 “dinţi”. Pentru a ajunge la piuliţa de […]

    Reply

  7. Kinu M47, o capodopera cu origini mioritice Cafea fără zahăr
    februarie 21, 2017 @ 11:54 pm

    […] French Press eu am folosit poziţia 40, pentru V60 poziţia 30, pentru AeroPress poziţia 25, pentru espresso undeva în jur de 12-13, iar pentru […]

    Reply

  8. Amsterdam Coffee Festival 2017 Cafea fără zahăr
    martie 28, 2017 @ 3:54 pm

    […] Nu doar ca nu am găsit nici o opţiune de brew, dar oamenii nici măcar nu auziseră despre aşa V60, AeroPress etc.. Apoi am ajuns într-un alt loc, care jura că vinde cafea proaspăt prăjită, […]

    Reply

  9. Festivalul de cafea de la Bucuresti 2017 Cafea fără zahăr
    martie 29, 2017 @ 11:07 am

    […] public cupping şi seminarii. Nu în ultimul rând “SCA România va organiza competiţiile: Brewers cup, Latte art, Cigs, Cup tasting şi Ibrick, cu participare internaţională de […]

    Reply

  10. Irish Coffee a la Dan Bacaintan, campionul Coffee in Good Spririts Italia 2018
    februarie 5, 2018 @ 8:58 pm

    […] de His Majesty the Coffee, o microprajitorie italiană foarte bună. Cafeaua preparată la V60 este preferata […]

    Reply

  11. Cafflano Klassic se simte cel mai bine în vacanţă
    martie 26, 2018 @ 9:48 pm

    […] Sub râşniţă, se află filtrul magic. Practic, din râşniţă, cafeaua măcinată ajunge direct în coşuleţul elegant şi aşteaptă pregătită turnarea apei. Coşuleţul este destul de larg, astfel încât să poţi turna apa în cercuri aşa cum ai face-o într-un V60. […]

    Reply

  12. Cafea rece pentru acasa: Cold Brew, Cold Drip, Espresso Tonic, Cappuccino Glace
    iulie 12, 2018 @ 9:10 pm

    […] Metoda de preparare cu toate detaliile de rețetă și pași de preparare o poți găși în articolul dedicat V60, iar instrumentul poate fi un v60 sau orice altă metodă de filtru care permite umplerea cănii cu […]

    Reply

  13. Cafea prajita de un campion si accesibila oricui. Interviu cu Andrei Oprișan
    octombrie 29, 2018 @ 4:20 pm

    […] tuturor cu un scop unic, să preparam cafea, cum știm noi mai bine, cu lapte, cu alcool, la v60 sau aeropress. M-am simțit extraodinar și mi-a dat aripi, am cunoscut o sumedenie de persoane […]

    Reply

  14. Adrian
    februarie 10, 2019 @ 3:40 pm

    Salut,
    De curand mi-am cumparat un V60 si am folosit formula 900 ml apa si 63 g cafea. Toate bune si frumoase, insa a iesit extrem de tare..Fac ceva gresit ?
    Multumesc,
    Adrian

    Reply

    • Cafea fara zahar
      februarie 14, 2019 @ 7:45 pm

      Salut Adrian, scuze pentru intarzierea raspunsului.
      Ar ajuta sa-mi spui care a fost durata extractiei, e posibil ca de aici sa vina, asta se poate regla din gradul de rasnire.
      900 de ml este totusi o cantitate mare pentru V60. De obicei sunt 2 variante de V60 (de 2 portii sau de 4). Asta inseamna extractii maxime de cca. 300ml, respectiv de 600ml.
      Cel mai bine ar fi sa ne scrii pe pe Facebook, ca sa putem avea un dialog mai prompt.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *