fbpx Skip to content

15 Comments

  1. 3 rasnite manuale pentru cel mai important ajutor in preparea cafelei Cafea fără zahăr
    februarie 21, 2017 @ 11:39 pm

    […] special la finalul acestei scurte liste se află rasnita manuala Kinu M47. Este un instrument cu pretenţii foarte ridicate şi cu performanţe uimitoare. Are şi un preţ […]

    Reply

  2. Ionut
    februarie 28, 2017 @ 12:26 pm

    Eu am modelul M38 si sunt foarte multumit. O folosesc zilnic din octombrie anul trecut.
    Efortul de macinare nu mi se pare mare sau deranjant. Avantajul fata de una electrica este ca dimineata nu trezesc intreaga casa.
    Reglajul gradului de macinare este usor de facut si foarte stabil. Cred ca ar fi utila trecerea intr-un carnetel a setarilor pentru diferite tipuri de cafea (de exemplu Ethiopia Samii de la Guido da cele mai echilibrate rezultate pe aeropres la gradatia 2.2, adica 2 ture si 2 zecimi de tura.)
    Capacul colector este relativ usor de desfacut, nu iese singur, nu se desface subit…
    Singurul lucru oarecum deranjant este faptul ca piulita care strange manerul se slabeste in timpul macinarii. M-am obisnuit s-o strang inca o data dupa cca 20 de sec. Daca nu era acest aspect atunci as fi spus ca este PERFECTA.

    Nu m-am cronometrat dar cred ca pentru ibric macin 15 grame sub un minut cu un efort relativ considerabil (amintesc, macinatura de ibric este foarte fina)
    Pentru macinatura mai mare (aeropress, dripper…) efortul este nesemnificativ.

    Eu recomand aceasta rasnita si consider ca am facut o achizitie foarte buna.

    Felicitari inginerilor romani care au gandit-o si realizat-o.

    Subscriu la observatia pentru ambalaj. Mai mult, as recomanda producatorilor un ambalaj putin mai mare si mai robust care sa poata fi folosit pentru depozitare/transport ulterior.

    Apropos, date fiind dimensiunile este foarte usor s-o strecurati in bagaj alaturi de un aeropress si o punga de boabe proaspat prajite.

    Cafengeala placuta!

    Reply

  3. Ionut
    februarie 28, 2017 @ 12:37 pm

    Tot eu.
    Eu nu am nicio problema cu pusul cafelei, pun direct din punga. Daca folosesti de exemplu lingura de la aeropress e si mai usor.
    Foarte rar imi cade cate-o boaba pe jos, si mai rar se intampla sa-mi sara cate-o boaba sau bucata in timp ce macin dar doar atunci cand rotesc foarte repede de manivela. Deci eu cred ca tine de dexteritatea ta.

    Reply

  4. AdminSite
    martie 5, 2017 @ 2:06 am

    Mulțumim pentru completări Ionuț. Foarte binevenite. În special faptul ca nu trezește întreaga casă, asa cum fac, de obicei, răsnițele electrice.

    Reply

  5. Cafflano Kompact, o alternativă de vacanţă pentru AeroPress Cafea fără zahăr
    august 4, 2017 @ 4:44 pm

    […] de portabil. Este, de altfel, însoţitorul meu în toate călătoriile alături de râşniţa Kinu M47. Şi mi se pare extrem de uşor să le iau cu mine oriunde. Dacă m-ar obseda portabilitatea aş […]

    Reply

  6. Un român ia cu asalt mapamondul cafelei Cafea fără zahăr
    octombrie 8, 2017 @ 5:52 pm

    […] din România. Zic oficial, pentru că, neoficial, mai există şi producătorul râşnitelor Kinu al cărui fabrică se află la Reghin, dar care alege să-şi promoveze internaţional produsele […]

    Reply

  7. Cafflano Kompresso - primul Jedi Cafea fără zahăr
    ianuarie 7, 2018 @ 8:01 pm

    […] un espresso adevărat. Nu capsule, nu butoane, nu all-in-one, ci un espresso adevărat: cafea, râșniță și […]

    Reply

  8. Cafea fara zahar in vacanta
    ianuarie 22, 2018 @ 10:48 pm

    […] asta, care de fapt este o pungă mai groasă de hârtie, conţine de ceva timp o râşniţă Kinu M47, un cântar, un termometru, o pungă de cafea, AeroPress-ul, câteva filtre şi ocazional, când […]

    Reply

  9. Cezar
    septembrie 4, 2018 @ 3:49 pm

    Buna,

    Gradatiile pe piulita speciala sunt de la 0 la 9.
    Care este legatura dintre aceste gradatii (0-9) si pozitia 12-13 specificata in articol pentru espresso, de exemplu ?

    Multumesc.

    Reply

    • Cafea fara zahar
      septembrie 4, 2018 @ 5:01 pm

      Salut,

      Fiecare cifra este o unitate. Incepand cu 0, 1, 2….9. Cand ajungi din nou la 0 inseamna 10. Apoi 1 este 11, 2 este 12 s.a.m.d pana ajungi din nou la 0 cand inseamna ca ai ajuns la 20. Si tot asa.

      Dar, modelele mai noi au scale foarte diferite. Am incercat modele din alte 2 generatii mai recente si reglajul recomandat pe modelul testat de mine nu se mai potriveste. De ex, pe o versiune produsa la inceputul anului, una la care rotita are si un sunet de tip click, 20 era un nivel bun pentru ibric, deci probabil pentru espresso ar trebui sa fie undeva in jur de 23-24.

      Grozav la rasnita asta este ca fiecare gradatie dintre unitati face diferenta pentru un espresso reusit. Asa ca e loc mult de experiment.

      Spor la rasnit! 🙂

      Reply

      • Cezar
        septembrie 5, 2018 @ 2:47 pm

        Salut,

        Rasnita a fost achizitionat in iulie 2018, probabil se incadreaza la modele noi.

        Nu-mi ramane decat sa fac experimente 🙂

        Multumesc !

        Reply

  10. Beraru Constantin
    octombrie 20, 2019 @ 11:42 am

    Nu mai pot face espresso cu ea , la aproape de zero obtin macinare grosiera , o folosesc pentru kemex ,aeropress pacat de banii dati sunt nemultumit , probabil fiind printre primele modele au fost erori insa care este vina mea ?

    Reply

    • Cafea fara zahar
      noiembrie 8, 2019 @ 3:22 pm

      Daca „nu mai poti” cred ca se poate rezolva printr-o recalibrare. Daca nu a mers niciodata, atunci e posibil sa fie un defect din fabricatie si cred ca un service ar putea sa o repare. Mecanismul nu e foarte complicat. Cea pe care am testat-o noi nu a avut nici un fel de dificultati pentru espresso.

      Reply

  11. sorin
    martie 15, 2021 @ 12:47 pm

    Mda, .. la ce produse de larg consum se gasesc pe piata, a folosi lagare cu rulmenti si piese din OlC tratate, pare SF. Dar si prelucrarea pieselor dpdv estetic este esentiala, adica : surubul cu buton, care strange manivela este lustruit in pozitie imobila si nu perfect perpendicular pe normala la suprafata, ceea ce da un aspect urat, el tr5ebuia slefuit fiind rotit , surubul de reglaj al distantei dintre piesele de rasnire are reperele marcate plapand, ma astept ca in timp ele sa se stearga, piesa din capatul de jos al axului este prea masiva si „patrata” in sectiune, ceea ce face grea curatarea de resturi de cafea, rasnita nu are capac si sar fragmente, manivela are capatul liber prea lung si creaza impresia ca va agata ceva ( maneca celui care rasneste ), corpul (la Phoenix) are un manson de cauciuc, in loc de un sprijin din metal sau bachelita sau alt material trainic si cu aspect durabil, acel manson imi da senzatia de improvizatie .. cauciucul este un material sensibil la diverse substante (acizi) cu care el poate veni in contact intr-o bucatarie ( otet, lamaie, ..) samd. Eu am muncit ceva sa o pun la punct dar asta inseamna un atelier cu scule si know-how … Hau-hau !! 😉

    Reply

    • Cafea fara zahar
      mai 19, 2021 @ 6:01 pm

      Sorin, comentariul tau e bine-venit. Imi pare rau ca a scapat aprobarii pana acum.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *