fbpx

Celebrăm cafeaua şi ceaiul timp de o săptămână la Tea&Coffee Festival

Tea&Coffee Festival

Acum câteva zile îţi povesteam experienţa de la întâlnirea cu industria cafelei de la Arcub. Ziceam atunci că trăim o frumoasă perioadă de emancipare a gustului consumatorului român, adică a gustului nostru. O perioadă în care trăim bucuria descoperirii plăcerilor simple în adevărata lor complexitate şi valoare.

Astea sunt însă, doar cuvinte, impresii, opinii personale, pe care le putem emite oricare dintre noi, în funcţie de pasiunile pe care le cultivăm. Argumentele obiective sunt cu mult mai greu de descoperit. Iar atunci când dau peste unul, mă grăbesc entuziast să-l strig în gura mare. Anul acesta cafeaua de specialitate este vedeta a nu mai puţin de 4 evenimente deschise publicului larg. Iar acesta despre care îţi spun acum este cel cu tradiţia cea mai lungă, o poveste aflată la episodul VIII. Este vorba despre Tea&Coffee Festival.

Festivalul înseamnă pe scurt şapte evenimente în şapte cafenele, ceainării şi cluburi bucureştene şi o expoziţie de ceai, cafea, accesorii şi aparatură de specialitate – toate acestea pe parcursul săptămânii 24-30 octombrie 2016.

Ca în fiecare an, Tea&Coffee Festival cuprinde deja consacratele seri tematice inspirate de țări cu tradiție în cultura ceaiului și a cafelei și o expoziție dedicată atât amatorilor cât și profesioniștilor din domeniu, care va avea loc în perioada 29-30 octombrie, între orele 10:00-20:00,  la Hanul Gabroveni (strada Lipscani nr. 86-88).

Printre manifestările din perioada 24-30 octombrie se numără: concerte, spectacole de teatru, demonstrații culinare, expoziții, proiecții de film, workshop-uri, precum și degustări de ceai, cafea și băuturi tradiționale. Biletele pentru serile tematice se pot achiziționa de pe www.bilete.ro. Intrarea la expoziția de ceai și cafea de la Hanul Gabroveni este liberă.

Seara Armenească – tur pietonal ghidat, degustare de cafea și coniac, demonstrație culinară și proiecție de film

 

Seara BrazilianăPetrecere autentic braziliană cu muzică, dans, capoeira și băuturi tradiționale, la Expirat

 

Seara Africanăconcert Ikhaya Band, bijuterii tribale și împletituri afro

 

Teatru la Seara Ruseascăteatru, împletituri rusești, obiecte de designer

 

Seara Turceascăconcert Balkan Taksim , ateliere de pictură pe apă și cafea la ibric, la Clubul Țăranului

 

Seara Mexicanăserbăm Dia de los Muertos cu trupa Habanegra, face painting și împletituri stil Frida, un meniu special cu cafea și tequila

 

Seara Indonezianădegustare de cafea și ceai indonezian, atelier de bijuteri Bali, proiecție de film
 

Expoziția de ceai, cafea, accesorii și aparatură de specialitate

În ultimele două zile Tea&Coffee Festival (29 și 30 octombrie), la Hanul Gabroveni (Strada Lipscani, nr. 86-88),  între orele 10:00-20:00, va  avea loc expoziția de ceai, cafea și accesorii. Tea&Coffee Festival și expoziția se adresează atât amatorilor de ceai şi cafea, cât şi profesioniştilor care activează, în calitate fie de producători, fie de importatori.

La expoziție, vizitatorii vor putea degusta cele mai noi cafele de specialitate și cele mai bune ceaiuri, vor întâlni specialiștii barista care le vor putea explica diferențele dintre cafeaua de specialitate și cafeaua de masă sau le vor putea desena în spuma de lapte și se vor putea delecta cu cele mai gustoase delicatese. Accesoriile pentru prepararea și servirea ceaiului și a cafelei nu vor lipsi nici anul acesta.

Un comentariu la „Celebrăm cafeaua şi ceaiul timp de o săptămână la Tea&Coffee Festival

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress