Despre…

despreEu sunt Alex şi am descoperit că, a bea conştient o cafea, poate fi o experienţă care îmi face ziua mai frumoasă. Am descoperit că, a bea cafea, poate fi mai mult decât un obicei, mai mult decât o necesitate sau un automatism. A bea o cafea, poate fi o experienţă plăcută în fiecare zi. Sigur că o ceaşcă de cafea bună nu înseamnă fericirea absolută şi perenă. Ea înseamnă doar un moment din zi, de 5 sau 15 minute, în care mă bucur de un amestec minunat de emoţii. Aleg între cele câteva moduri în care am învăţat să o prepar, în zilele bune aleg şi dintre cele 2-3 tipuri de cafea pe care le am la dispoziţie, o prepar cu grijă şi, de cele mai multe ori, obţin ceea ce mă aştept, dar nu mereu. Eşecul reprezintă uneori o surpriză plăcută, alteori… nu. Savurez apoi câteva minute rezultatul, împărtăşind cu un om drag momentul acesta sau doar cu gândurile mele. Sunt zile în care experienţa asta se repetă de 2-3 ori şi sunt zile în care e singulară. Apoi, sunt multe alte momente în care anticipez următoarea cafea, căutând să aflu cât mai mult despre această fascinantă lume a cafelei.

Căutarea asta este la fel de plăcută precum cafeaua, iar oamenii întâlniţi pe drum sunt mereu dornici să împărtăşească experienţele şi să afle perspective noi. Fiind o chestiune de gust, există doar alternative de încercat. Ascult ce zice unul, ce zice altul, încerc, îmi place sau nu, îmbunătăţesc, cer păreri, aflu noutăţi, încerc din nou. Cea mai autentică formă de învăţare. 100delocuri.ro m-a învăţat că, alături de mai mulţi care împărtăşesc aceeaşi pasiune, învăţ mai repede şi mai mult. Aşa că am creat cafeafarazahar.ro, ca un pas mai departe. Un  loc în care eu să adun experienţe şi poveşti despre cafea. Un loc în care tu să găseşti inspiraţie pentru următoarea ta cafea. Un loc în care să aduci poveştile tale, care la rându-le să ne inspire pe noi, ceilalţi. O colecţie de păreri şi opinii, fără adevăruri absolute. O şezătoare virtuală în care să învăţăm împreună mai bine şi mai cu folos decât am învăţa fiecare separat.

De ce cafea fără zahăr? Pentru mine, începutul a fost momentul în care zahărul a dispărut din cafeaua mea. Poate fi şi pentru tine la fel sau nu. Deşi cred că în lipsa zahărului poţi descoperi mai bine cafeaua pe care o bei, nu zic că trebuie să renunţi la cafea îndulcită doar pentru că asta e părerea mea. E o alegere personală şi pentru a o susţine am scris despre cafea fără zahăr separat. În final, este doar un nume ce are semnificaţie pentru mine, un nume pe care sper să-l reţii uşor şi să-l cauţi cât mai des.

Acestea fiind spuse, hai să ne apucăm de treabă. Îţi ziceam mai sus că am scris despre cafea fără zahăr, despre călătoria cafelei şi despre cum poţi să te bucuri de ea în câţiva paşi simpli. Apoi, am pus la un loc într-o hartă dinamică sursele de aprovizionare cu cafea proaspăt prăjită, dar şi cafenelele în care poţi bea o cafea de calitate. Am mai scris despre metodele de preparare precum espresso, Aero Press, despre cafea la ibric, dar şi despre cafea cu lapte şi multe altele. Am pus pe picioare un mic laborator testare pentru echipamente… în bucătărie, desigur. Aici vedem cum sunt, cu ce ajută și dacă merită. Apoi am creat o pagină în care gândurile ce-mi însoţesc cafelele se transformă în poveşti.

Sper să-ţi placă, să share-uieşti prietenilor tăi, să te inspire să experiementezi şi să te întorci aici cu proprpiile tale poveşti. Comentariile, pagina de Facebook şi adresa de email contact@cafeafarazahar.ro îţi stau la dispoziţie pentru a vorbi despre ele. Iar dacă vrei să fii la curent cu noile articole care apar, abonează-te la newsletter. Stai fără griji, nici mie nu-mi place spam-ul.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress