fbpx

19 Comments

  1. Calatoria cafelei începe în mijlocul unei cireşe - Cafea fără zahăr
    septembrie 18, 2016 @ 10:35 pm

    […] râşnire urmează prepararea. Alegi una dintre metodele de preparare sau mai multe. Experimentul este una din părţile cele mai […]

    Reply

  2. Prajirea cafelei - Cafea fără zahăr
    octombrie 18, 2016 @ 1:22 pm

    […] prajirea cafelei pe două profile în funcţie de modul de preparare: brew (filtru şi infuzie) şi espresso. Pentru prima, cafeaua este mai puţin prăjită, păstrându-şi astfel aromele mai proaspete, mai […]

    Reply

  3. Cum bei o cafea buna la o cafenea de specialitate? Cafea fără zahăr
    octombrie 25, 2016 @ 10:59 pm

    […] Cel mai probabil cafeaua va fi preparată într-o metodă alternativă, adică alternativă la espresso. Asta se întâmplă pentru că majoritatea cafenelelor de specialitate au o cafea pentru espresso […]

    Reply

  4. 4 paşi pentru a bea o cafea bună?... de origine Cafea fără zahăr
    noiembrie 5, 2016 @ 8:16 pm

    […] luat pe cel care se asorta cel mai bine cu restul echipamentelor din bucătărie. Clar lipsea un espressor, iar magazinele erau pline cu tot felul de modele. La fel sunt şi acum. Am făcut o aroganţă şi […]

    Reply

  5. Cafea fara zahar Cafea fără zahăr
    noiembrie 14, 2016 @ 9:39 pm

    […] aruncaţi. Apoi, am crezut că problema vine de la uneltele nepotrivite. Aşa că am cumpărat un espressor, fără să ştiu mai nimic despre subiect, minunându-mă cât de mult pot costa unele modele şi […]

    Reply

  6. V60, un filtru simplu pentru o cafea autentică Cafea fără zahăr
    decembrie 29, 2016 @ 1:07 pm

    […] metodele alternative de preparare a cafelei, adică alternative la espresso, cea mai cunoscută şi probabil utilizată este filtrul. Zic asta cu o mică îndoială pentru că […]

    Reply

  7. Istorie pe repede inainte Cafea fără zahăr
    decembrie 29, 2016 @ 1:29 pm

    […] Un picuţ de istorie pe repede înainte nu strică niciodată. Graţie celor de la visual.ly e uşor de remarcat a avem câteva secole de prietenie cu mult băutul espresso. […]

    Reply

  8. Istorie pe repede inainte. Cum a evoluat relatia cu cafeaua? Cafea fără zahăr
    decembrie 29, 2016 @ 1:32 pm

    […] Un picuţ de istorie pe repede înainte nu strică niciodată. Graţie celor de la visual.ly e uşor de remarcat a avem câteva secole de prietenie cu mult băutul espresso. […]

    Reply

  9. Depresurizarea portafiltrului. Chiar vrei sa afli adevarul? Cafea fără zahăr
    ianuarie 21, 2017 @ 1:53 pm

    […] Adică a milioanelor de iubitori de espresso din toată lumea, care vor să obţină acasă cel mai grozav espresso, în cel mai simplu şi ieftin mod cu putinţă. Da ei, noi! Noi suntem cei care am dus la […]

    Reply

  10. Ce espressor sa cumpar pentru acasa? Cafea fără zahăr
    februarie 7, 2017 @ 12:58 am

    […] cel mai important aparat necesar preparării unei cafele bune este râşniţa. Apoi am detaliat în articolul despre prepararea espresso-ului cât de importantă este râşniţa pentru a putea obţine râşnirea potrivită pentru cea mai […]

    Reply

  11. Porlex Mini, un companion nedespartit Cafea fără zahăr
    februarie 20, 2017 @ 1:06 am

    […] Porlex Mini este prima râşniţă manuală care ajunge la nivelul de râşnire necesar pentru espresso, ceea ce este impresionant, ţinând cont de simplitatea şi dimensiunile […]

    Reply

  12. Cafflano Kompresso - primul Jedi Cafea fără zahăr
    ianuarie 7, 2018 @ 7:53 pm

    […] băutor de espresso are  de luat câteva decizii importante. Cea mai importantă este ce espressor își cumpără […]

    Reply

  13. Best si KS-T, junioarele familiei de rasnite Anfim
    februarie 23, 2018 @ 11:35 pm

    […] de râșnire medie este de 1g/s pentru espresso. Iau reperul acesta și pentru că de obicei râșnițele electrice din această gamă sunt o […]

    Reply

  14. Cafeina te impidica sa adormi? Si atunci cum bem cafea seara?
    mai 31, 2018 @ 3:30 pm

    […] (oi, oi, s-a vărsat aici butoiul cu deșteptăciune) eu adorm liniștit seara chiar dacă beau un espresso, un cappuccino, un irish coffee sau alt cocktail pe bază de cafea, pentru că știu că nu mă […]

    Reply

  15. Cafea rece pentru acasa: Cold Brew, Cold Drip, Espresso Tonic, Cappuccino Glace
    iulie 21, 2018 @ 10:10 pm

    […] m-am bucurat grozav pentru că e și mai simplu decât metodă 3. Așa cum sugerează numele avem espresso și apă tonică. În loc de espresso poți folosi o cafea mică și concentrată preparată la […]

    Reply

  16. Comandante MK3, tehnologie germană cu spirit sud-american
    iulie 21, 2018 @ 10:11 pm

    […] de consecventă pentru râșnirea grosieră și ne uităm cu mare atenție la flexibilitatea pentru espresso, acolo unde finețea reglajului contează cu adevărat. Experiența cu Comandante a fost bună, am […]

    Reply

  17. Moka pot: cum sa-l pui la treaba pe bunicul ruginit | sfauri practice
    octombrie 21, 2018 @ 4:33 pm

    […] metodele alternative Moka pot este singura care are origini italiene, comune cu fratele mai mare espressorul. De multe ori l-am auzit numit și Bialletti, explicația venind de la numele celui care în 1933 a […]

    Reply

  18. Cafea prajita de un campion si accesibila oricui. Interviu cu Andrei Oprișan
    octombrie 29, 2018 @ 4:21 pm

    […] ca barman, vă imaginați că primul lucru care a trebuit să îl învăț era cum să prepar un espresso. Cu timpul au început să apară tot felul de întrebări în capul meu, ce se întâmplă după […]

    Reply

  19. Tu ce cafea vei bea in dimineata de Craciun?
    decembrie 7, 2018 @ 9:15 am

    […] de ciocolată cu rom. Prăjirea cafelelor este medie, astfel încât să poată fi savurată și la espresso home use, dar și la metodele alternative de […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *