fbpx Skip to content

10 Comments

  1. Espresso - Cafea fără zahăr
    septembrie 14, 2016 @ 8:02 pm

    […] foloseşti cafea măcinată. Deci fără capsule, paduri, pastile şi altele de gen. Doar cafea. Pentru că, aşa cum ştii deja dacă ai ajuns aici, cel mai important şi mai simplu pas spre a bea…. Cafeaua este cea care va face cu adevărat diferenţa. O cafea bună şi un espressor […]

    Reply

  2. Prajirea cafelei - Cafea fără zahăr
    septembrie 18, 2016 @ 10:19 pm

    […] ales când are şi un rol de procesare, nu doar de distribuire. Iar prajirea cafelei este unul din paşii cei mai importanţi, poate chiar cel mai important în călătoria cafelei. Şi atunci când cumperi […]

    Reply

  3. Cafea la Ibric - Cafea fără zahăr
    septembrie 25, 2016 @ 8:51 pm

    […] Povestea cafelei pentru cei mai mulţi dintre noi pleacă de aici, de la coada ibricului, de la o cafea la ibric. Mie unul mi se pare grozav, pentru că în faţa ibricului este cel mai la îndemână să cunoşti esenţa cafelei, să realizezi că ai în faţă un produs agricol preparat termic cu apă fierbinte. Şi dacă, ori de câte ori te afli în faţa aragazului preparând orice alt produs agricol (fie că sunt legume, fructe, carne sau orice altă materie prima), îţi pui întrebarea de unde vine, cât de bun sau cât de sănătos este, atunci sigur vei remarca că şi boaba de cafea merită exact acelaşi interes. Interes pentru originea ei, modul de procesare şi modul de preparare, astfel încât produsul final, care se va afla în ceaşca ta, să fie cel mai bun cu putinţă. Mai mult, tot perspectiva de a găti o cafea face evident că proporţia potrivită de cafea şi apă, timpul şi temperatura sunt parametrii care vor influenţa gustul cafelei pe care o vei bea. […]

    Reply

  4. Cum bei o cafea buna la o cafenea de specialitate? Cafea fără zahăr
    octombrie 25, 2016 @ 10:59 pm

    […] necesari doar 4 paşi pentru a bea o cafea bună. E atât de simplu! Totuşi, aşa cum spuneam şi în articolul respectiv, există şi varianta, […]

    Reply

  5. Gina de la Goat Story iti face cafeaua cum vrei tu Cafea fără zahăr
    octombrie 28, 2016 @ 6:07 pm

    […] solubilă. Asta mă face să fiu cam încurcat. Teoretic şi eu sunt un susţinător mare al simplităţii poveştii cafelei de specialitate. Dar chiar solubilă!? Şi atunci mă întreb, dacă în loc să pun eu mâna pe bătrânul V60, o […]

    Reply

  6. Cafea fara zahar Cafea fără zahăr
    noiembrie 14, 2016 @ 9:39 pm

    […] ăsta nu ştie ce înseamnă cafea. Al treilea hopaaa! Dar ce avem noi aici!? Şi aşa a a început explorarea. Lipsa zahărului mi-a permis să descopăr gusturi pe care nu le bănuiam a fi într-o ceaşcă de […]

    Reply

  7. 8 idei pentru cafeaua diminetii de Craciun Cafea fără zahăr
    decembrie 15, 2016 @ 10:28 am

    […] Şi poate e departe, dar vine sigur. Iar dimineaţa de Craciun vine şi mai sigur. Şi nu pot să nu mă gândesc ce cafea voi bea în dimineaţa asta specială. Ştii cum e. Pentru Crăciun cauţi să iei carnea cea mai bună, cozonacul cel mai bun, vinul cel mai bun şi în general să te asiguri că tot ceea ce va influenţa ziua de Craciun este de cea mai bună calitate. Ai vrea să rămâi la final cu un gust amar? Cred că nu! Prin urmare hai să pornim în căutarea unei cafele bune. […]

    Reply

  8. Hario Skerton, primul si cel mai accesibil pas. Cafea fără zahăr
    februarie 19, 2017 @ 9:00 pm

    […] vorba de o râşniţă manuală, este cât durează să râşnesc cafeaua. Hario Skerton a fost prima mea râşniţă, şi, in lipsa altui reper, m-am raportat mult timp la ea. Aşa că în mintea mea s-a format […]

    Reply

  9. Amsterdam Coffee Festival 2016 Cafea fără zahăr
    martie 23, 2017 @ 6:48 pm

    […] festivalul la o parte, povestea cafelei în Amsterdam a fost cam de ciudată. Am început în forţă, vineri ajungând absolut […]

    Reply

  10. Cafea la ibric, fara zahar, preparata ca la carte ⋆ Afla Adevarul
    decembrie 10, 2017 @ 11:41 am

    […] Povestea cafelei pentru cei mai mulţi dintre noi pleacă de aici, de la coada ibricului, de la o cafea la ibric. In faţa ibricului este cel mai la îndemână să cunoşti esenţa cafelei, să realizezi că ai în faţă un produs agricol preparat termic cu apă fierbinte. Este bine sa cunoastem provenienta boabelor de cafea. De asemenea, cât de buna sau cât de sănătoasa este. Originea cafelei, modul de procesare şi modul de preparare, sunt foarte importante. Mai mult, proporţia potrivită de cafea şi apă, timpul şi temperatura sunt parametrii care vor influenţa gustul cafelei pe care o vei bea. […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *