fbpx

16 Comments

  1. Cum beau o cafea buna?... de origine - Cafea fără zahăr
    septembrie 7, 2016 @ 12:08 am

    […] că am hotărât să vindem jucăriile copiilor şi să cumpărăm o râşniţă, numită în engleză burr-grinder (încă îi mai caut o traducere decentă în română). Mai […]

    Reply

  2. Calatoria cafelei incepe in mijlocul unei cirese - Cafea fără zahăr
    septembrie 12, 2016 @ 11:03 pm

    […] etapă a calatoriei cafelei, cei mai mulţi dintre noi intrăm în posesia ei. Ideal ar fi să râşneşti cafeaua acasă, cu câteva momente înainte de preparare. În momentul râşnirii aromele […]

    Reply

  3. French Press - Cafea fără zahăr
    septembrie 13, 2016 @ 10:22 pm

    […] Râşnesc cafeaua. Poţi folosi ghidul pentru găsirea nivelului optim de râşnire. Plaja este destul de largă, însă în zona de […]

    Reply

  4. AeroPress - brew - Cafea fără zahăr
    septembrie 13, 2016 @ 11:20 pm

    […] Râşnesc cafeaua. Poţi folosi ghidul acesta pentru găsirea nivelului optim de râşnire. Plaja este foarte largă. Eu am încercat diverse […]

    Reply

  5. Ionut
    octombrie 27, 2016 @ 3:00 pm

    Eu mi-am luat de curand o rasnita manuala Kinu M38. M-am indragostit de ea. Efortul de a macina este minim, la granulatii mari macin 15grame in mai putin de un minut cu un efort derizoriu.
    Pretul este maricel, am dat 500 de lei pe ea insa isi merita banii. Eu cred ca nu am niciun motiv sa n-o folosesc toata viata de acum incolo, pare indestructibila.
    Aici gasiti mai multe detalii: http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Rasnita-Kinu-M38-prototip-Che-impresii-in-utilizare

    Reply

    • AdminSite
      octombrie 28, 2016 @ 4:50 pm

      Ce mult ma bucur sa aflu despre o experienta directa cu aceasta rasnita. Cand mi-am cumpratat rasnita electrica proiectul acesta era inca in teste si m-am tot gandit daca sa mai astept sau nu. Am ales sa nu, dar am ramas mereu cu gandul la ea. E adevarat ca pretul e considerabil, insa daca isi face treaba alaturi de mobilitate, zgomot teoretic redus si riscuri de defectiuni minine, cred este o alegere extrme de interesanta. Sper sa am ocazia sa manuiesc si eu una. Cam cat dureaza sa macini 16-18g pentru un espresso?

      Reply

  6. Cafea la Ibric Cafea fără zahăr
    octombrie 28, 2016 @ 4:52 pm

    […] boaba de cafea merită exact acelaşi interes. Interes pentru originea ei, modul de procesare şi modul de preparare, astfel încât produsul final, care se va afla în ceaşca ta, să fie cel mai bun cu putinţă. […]

    Reply

  7. Cum bei o cafea buna la o cafenea de specialitate? Cafea fără zahăr
    octombrie 30, 2016 @ 11:58 am

    […] Cere cafele aflate la extremele spectrului de gusturi, miroase boabele, miroase cafeaua proaspăt râşnită şi urmăreşte modul de prepaparare. Cel mai probabil cafeaua va fi preparată într-o metodă […]

    Reply

  8. Hario Skerton, primul si cel mai accesibil pas. Cafea fără zahăr
    februarie 19, 2017 @ 9:23 pm

    […] mai bună cafea. Şi cu oricâtă înţelegere alegi să evaluezi subiectul, descoperi repede că râşnitele cu lame nu sunt bune, iar cele cu discuri (burr grinders) implică o cheltuială […]

    Reply

  9. 3 rasnite manuale pentru cel mai important ajutor in preparea cafelei Cafea fără zahăr
    februarie 21, 2017 @ 11:39 pm

    […] bune este o râşniţă”. Am vorbit despre alternative şi tipuri de râşnite într-un articol dedicat râşnirii cafelei, iar acum, aici, vorbim foarte specific despre prima opţiune atunci când vine vorba de acest […]

    Reply

  10. Kinu M47, o capodopera cu origini mioritice Cafea fără zahăr
    februarie 27, 2017 @ 12:37 am

    […] mai bună cafea. Şi, cu oricâtă înţelegere alegi să evaluezi subiectul, descoperi repede că râşnitele cu lame nu sunt bune, iar cele cu discuri (burr grinders) implică o cheltuială […]

    Reply

  11. Porlex Mini, un companion nedespartit Cafea fără zahăr
    februarie 27, 2017 @ 12:38 am

    […] mai bună cafea. Şi, cu oricâtă înţelegere alegi să evaluezi subiectul, descoperi repede că râşnitele cu lame nu sunt bune, iar cele cu discuri (burr grinders) implică o cheltuială […]

    Reply

  12. Cafflano Kompact, o alternativă de vacanţă pentru AeroPress Cafea fără zahăr
    august 9, 2017 @ 3:35 pm

    […] fie cu o altă râşniţă. Asta presupunând că plecăm de la principiul că vrem să folosim cafea proaspăt râşnită. Dacă nu, atunci tot ce ai nevoie în afară de aparat este cafea, apă şi o […]

    Reply

  13. Moka pot: cum sa-l pui la treaba pe bunicul ruginit | sfauri practice
    noiembrie 22, 2018 @ 11:50 am

    […] pentru că aici nu prea ai opțiuni. Ai nevoie de un Moka pot, apă și cafea, de preferință proaspăt râșnită. Iar cantitatea de cafea necesară este dată de dimensiunea coșulețului, care la rândul […]

    Reply

  14. Geo
    aprilie 10, 2019 @ 4:13 am

    Sal, ai spus ca la ibric n-ai putut ajunge dar n-ai specificat cantitatea pe care-ai incercat s-o macini; de exemplu, cat ar dura sa macini 1 gram pentru ibric ?

    Reply

    • Cafea fara zahar
      aprilie 13, 2019 @ 1:59 pm

      Daca te referi la Hario Skerton, ai dreptate. Nu am avut rabdare sa rasnesc pentru ibric. Sincer, nici macar de dragul testului nu am rabdare sa fac asta, nici macar cu 1 gram. :).

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *