fbpx

Festivalul de cafea de la Bucuresti 2017

Îţi ziceam acum câteva zile că m-am pregătit cu seriozitate pentru Festivalul de Cafea Bucureşti, care se desfăşoară în perioada 30 Martie – 2 Aprilie. Atât de serios, încât am tras şi o fugă la Festivalul similar de la Amsterdam, doar aşa ca să intru în atmosferă 🙂

Mai sunt câteva zile până la evenimentul care se va desfăşura la Bucureşti, la ARCUB – Hanul Gabroveni, iar eu am tot amânat să scriu despre el, în speranţa că aş putea să-ţi aduc mai multe detalii despre programul care se anunţă foarte bogat. Din păcate însă, detaliile întârzie, iar eu cred că e mai important să fim acolo, decât să ştim exact ce se întâmplă.

În linii mari organizatorii ne zic că „evenimentul va reuni producătorii locali, importatorii de cafea naţionali şi internaţionali, produse conexe”, „se vor organiza traininguri, workshopuri, prezentări de noi produse, demonstraţii de latte art şi degustări ale cafelelor de specialitate.” Vom avea ocazia de a întâlni câţiva dintre oamenii cu greutate internaţională ai domeniului „precum Um Paul, campion mondial 2016 la categoria Latte Art, Kostas Kominakis, campion mondial 2016 la preparat cafea la Ibrik sau Alexandru Nicolae, campionul mondial la Coffee Roasting„. Aceştia vor fi prezenţi pentru demonstraţii, public cupping şi seminarii. Nu în ultimul rând „SCA România va organiza competiţiile: Brewers cup, Latte art, Cigs, Cup tasting şi Ibrick, cu participare internaţională de elită”.

Deci, aşa cum îţi spunem, un calendar generos, care promite să ne ofere o mulţime de motive pentru a ne petrece una sau mai multe zile în minunata locaţie de la ARCUB. Posibil să ştii cât de mult îmi place istoria interesantă a locului, însă, acum mă voi rezuma să spun doar că sunt sigur că atmosfera lui va contribui cu succes la calitatea evenimentului. Festivalul se va desfăşura zilnic în intervalul 10:00 – 20:00.

Invitaţia de a participa este cu atât mai călduroasă, cu cât festivalul este adresat în primul rând iubitorilor de cafea, iar ambiţia pe care organizatorii o declară, de a introduce festivalul printre cele mai importante, precum Londra, Amsterdam, Istanbul sau New York nu face decât să certifice seriozitatea cu care îl vor pune în scenă.

Ne vedem la festival?

Editare ulterioară

A apărut şi programul 🙂 Enjoy!

Un comentariu la „Festivalul de cafea de la Bucuresti 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress