3 rasnite manuale pentru cel mai important ajutor in preparea cafelei
Cu riscul de a fi cicălitor încep articolul cu cel mai des sfat-afirmaţie scris în articolele de pe site: „Cel mai important echipament pentru obţinerea unei cafele bune este o râşniţă”. Am vorbit despre alternative şi tipuri de râşnite într-un articol dedicat râşnirii cafelei, iar acum, aici, vorbim foarte specific despre prima opţiune atunci când vine vorba de acest subiect, rasnita manuala.
Am ales 3 modele şi fiecare dintre ele a primit un review din care poţi afla mai multe despre ce pot, ce plusuri şi ce minusuri au. Nu e un clasament şi nici nu e o analiză comparativă. De altfel, le-am ales în mod special pentru că nu prea sunt comparabile. Fiecare râşniţă are povestea ei şi clienţii ei. Prin urmare rolul fiecărui articol este să ofere informaţii cât mai precise, care să te ajute să iei decizia atunci când te vei hotărâ că este timpul pentru o râşniţă.
Îmi doresc să fac un obicei din a oferi detalii despre echipamentele şi accesoriile necesare sau utile obţinerii unei cafele bune şi sper că şi de aici încolo să găsesc distribuitori, importatori sau producători care să fie deschişi către astfel de colaborări. Dacă îi ştii pe unii dintre ei, orice sugestie este binevenită. Dacă te interesează în mod special un anumit tip de echipament sau accesoriu zi-mi mai jos, în comentarii, şi vedem cum ajungem la el.
Prima rasnita manuala analizată este un model entry-level, Hario Skerton. Pe scurt este o râşnită destinată utilizării casnice, în special pentru prepararea cafelei prin metode alternative care nu necesită o râşnire prea fină. Pretul de aproximativ 150 de lei o face cea mai accesibilă râşniţă. Cât de fiabilă este, cât e de uşor de folosit, care sunt limitele, beneficiile şi dezavantajele afli din articolul dedicat.
Următoarea rasnita manuala este Porlex Mini şi este un model mediu. O râşniţă cu o plajă largă a gradului de măcinare, foarte compactă şi eficientă. La un preţ de 250 de lei este singura râşnită care poate ajunge la o granulaţie atât de fină. Dacă este suficient de fină pentru un espresso, care este ruda ei cea mai apropiată şi alte detalii, afli în articolul de aici.
Aşezată special la finalul acestei scurte liste se află rasnita manuala Kinu M47. Este un instrument cu pretenţii foarte ridicate şi cu performanţe uimitoare. Are şi un preţ pe măsură, la cei 250 de euro având deja concurenţă din partea râşnitelor electrice. Cât de puternică este concurenţa, ce surprize plăcute ascunde această râşniţă şi alte informaţii interesante afli în articol.
Nu ştiu dacă am mai spus, dar imediat după apă, cafea şi unealta cu care alegi să prepari cafeaua, în funcţie de metoda preferată, primul gând ar trebui să meargă către o râşniţă. Poţi începe cu o rasnita manuala şi oricare dintre cele 3 de mai sus îţi pot aduce satisfacţii grozave în ceaşcă. Dacă ai încercat alte modele şi vrei să împărtăşeşti cu noi povestea, aşterne câteva rânduri mai jos în comentarii. Ne va fi tuturor de mare ajutor.
mihai
februarie 22, 2017 @ 9:49 pm
Kinu M47 costa 700 de lei, nu 250 de euro. De asemenea, mai e si Kinu M38, care costa 500 de lei si ofera rezultate exceptionale la espresso.
AdminSite
februarie 22, 2017 @ 11:57 pm
Ai dreptate Mihai. Insa preturile la care faci tu referire sunt o oferta speciala facuta comunitatii care a contribuit prin feedback la dezvoltarea acestor rasnite. Pretul pe care l-am comunicat aici este pretul oficial al produsului, conform informatiei oferite de producator.
Cafflano Kompact, o alternativă de vacanţă pentru AeroPress Cafea fără zahăr
august 4, 2017 @ 4:41 pm
[…] Alegând totuşi să râşneşti cafeaua proaspăt, ceea ce va fi mereu recomandarea mea, idea folosirii râşnitei de la Klassic direct peste Kompact, lasă de dorit. Asta pentru că, aşa cum îţi spuneam în testul lui Cafflano Klassic, pentru a putea râşni eficient am avut nevoie de o bază dreaptă şi solidă. Ori flexibilitatea lui Kompact este la polul opus. Aşa că, am renunţat la idee şi am râşnit în coşuleţul de la Klassic după care am turnat cafeaua în Kompact. Puteam însă, face la fel de bine asta, cu orice altă râşniţă. […]
Cafea fara zahar in vacanta Cafea fără zahăr
august 16, 2017 @ 12:19 am
[…] vine să o pun la obligatorii, cu toate că nu vreau să-ţi reduci bugetul de vacanţă pentru o râşniţă. Aşa că încerc să te conving supra-licitând cu încă un argument. Anul trecut în Grecia am […]
Un român ia cu asalt mapamondul cafelei Cafea fără zahăr
octombrie 8, 2017 @ 5:53 pm
[…] ne-ar prinde bine existenţa unor producători de echipamente pentru acasă, fie ele espressoare, râşnite sau unelte şi accesorii pentru metodele alternative. Însă până una altă nu-i avem. Asta nu […]
Cafflano Kompresso - primul Jedi Cafea fără zahăr
ianuarie 7, 2018 @ 8:01 pm
[…] Există variante entry level electrice cu care faci treaba bună, dar, și mai important, există câteva variante manuale sub 1000 de lei cu care te poți descurca onorabil și te poți menține și în formă fizică bună […]
Cafflano Klassic se simte cel mai bine în vacanţă
februarie 23, 2018 @ 11:36 pm
[…] şi mai incomodă. În câteva cuvinte, deşi râşniţa ar merită o analiză similară cu a altor râşnite manuale, pot spune despre ea că este foarte rapidă pentru o manuală de acest nivel, cu discuri ceramice […]
Tu ce cafea vei bea in dimineata de Craciun?
decembrie 6, 2018 @ 8:38 pm
[…] foarte straniu! Mai ales că abia ce a trecut celelalt. Nici nu mi-am terminat de deschis cadourile…. daaaa sigur. Subiectiv sau nu, repede sau nu, așteptat sau nu, Crăciunul vine și anul […]