fbpx

3 rasnite manuale pentru cel mai important ajutor in preparea cafelei

Cu riscul de a fi cicălitor încep articolul cu cel mai des sfat-afirmaţie scris în articolele de pe site: „Cel mai important echipament pentru obţinerea unei cafele bune este o râşniţă”. Am vorbit despre alternative şi tipuri de râşnite într-un articol dedicat râşnirii cafelei, iar acum, aici, vorbim foarte specific despre prima opţiune atunci când vine vorba de acest subiect, rasnita manuala.

Am ales 3 modele şi fiecare dintre ele a primit un review din care poţi afla mai multe despre ce pot, ce plusuri şi ce minusuri au. Nu e un clasament şi nici nu e o analiză comparativă. De altfel, le-am ales în mod special pentru că nu prea sunt comparabile. Fiecare râşniţă are povestea ei şi clienţii ei. Prin urmare rolul fiecărui articol este să ofere informaţii cât mai precise, care să te ajute să iei decizia atunci când te vei hotărâ că este timpul pentru o râşniţă.

Îmi doresc să fac un obicei din a oferi detalii despre echipamentele şi accesoriile necesare sau utile obţinerii unei cafele bune şi sper că şi de aici încolo să găsesc distribuitori, importatori sau producători care să fie deschişi către astfel de colaborări. Dacă îi ştii pe unii dintre ei, orice sugestie este binevenită. Dacă te interesează în mod special un anumit tip de echipament sau accesoriu zi-mi mai jos, în comentarii, şi vedem cum ajungem la el.

Prima rasnita manuala analizată este un model entry-level, Hario Skerton. Pe scurt este o râşnită destinată utilizării casnice, în special pentru prepararea cafelei prin metode alternative care nu necesită o râşnire prea fină. Pretul de aproximativ 150 de lei o face cea mai accesibilă râşniţă. Cât de fiabilă este, cât e de uşor de folosit, care sunt limitele, beneficiile şi dezavantajele afli din articolul dedicat.

Următoarea rasnita manuala este Porlex Mini şi este un model mediu. O râşniţă cu o plajă largă a gradului de măcinare, foarte compactă şi eficientă. La un preţ de 250 de lei este singura râşnită care poate ajunge la o granulaţie atât de fină. Dacă este suficient de fină pentru un espresso, care este ruda ei cea mai apropiată şi alte detalii, afli în articolul de aici.

Aşezată special la finalul acestei scurte liste se află rasnita manuala Kinu M47. Este un instrument cu pretenţii foarte ridicate şi cu performanţe uimitoare. Are şi un preţ pe măsură, la cei 250 de euro având deja concurenţă din partea râşnitelor electrice. Cât de puternică este concurenţa, ce surprize plăcute ascunde această râşniţă şi alte informaţii interesante afli în articol.

Nu ştiu dacă am mai spus, dar imediat după apă, cafea şi unealta cu care alegi să prepari cafeaua, în funcţie de metoda preferată, primul gând ar trebui să meargă către o râşniţă. Poţi începe cu o rasnita manuala şi oricare dintre cele 3 de mai sus îţi pot aduce satisfacţii grozave în ceaşcă. Dacă ai încercat alte modele şi vrei să împărtăşeşti cu noi povestea, aşterne câteva rânduri mai jos în comentarii. Ne va fi tuturor de mare ajutor.

8 comentarii la „3 rasnite manuale pentru cel mai important ajutor in preparea cafelei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress