fbpx

Bucharest Coffee Week si Bucharest Coffee Festival 2019

Când ai fost ultima dată la un eveniment dedicat cafelei în București?

Dacă nu ești apropiat(ă) industriei cafelei din al treilea val, ceea ce ți-ar fi putut prilejui accesul la campionatele de Barista, Brew și Ibric de acum vreo lună, cred că a trecut aproape un an de la ultimul eveniment dedicat publicului bucureștean iubitor de cafea bună. Adică de la ultimul Festival al Cafelei, cel de anul trecut.

Ei bine, luna asta vom avea 2 astfel de evenimente care vor totaliza nici mai mult, nici mai puțin de 10 zile, adică o treime din luna Mai, dedicate cafelei.

Bucharest Coffee Week | 14-19 Mai 2019

Descarcă programul în format pdf.

Hai să le luăm pe rând. Primul despre care am aflat, încă din primele zile de pregătire, este Bucharest Coffee Week, care se va desfășura în perioada 14-19 Mai. Așa cum îi spune și numele, e vorba de o săptămână de evenimente care au loc în locații din tot orașul.

Ai putea crede că în România nu poți bea cafea de specialitate dacă nu știi limba engleză, dat fiind că în general aceste evenimente sunt comunicate în această limba. Dar nu e chiar așa. În cazul acesta organizatorii sunt oameni de pe alte meleaguri, care încă nu sunt familiarizați cu limba lui Eminescu, așa că o preferă pe cea a lui Shakespeare.

Vor fi circa 30 de evenimente de toate felurile. Unele destinate mai degrabă celor din industrie, altele pasionaților cu ani mulți în spate și foarte multe celor interesați să exploreze acest frumos subiect al cafelei de specialitate. Toate evenimentele au loc în cafenele și coffeshop-uri de specialitate din întreg Bucureștiul. Bine, nu chiar întreg Bucureștiul ci mai mult Bucureștiul central :).

Te vei putea bucura de cupping-uri, de cafele oferite din partea casei, de prezentări, discuții pe teme legate de cafea, de fel de fel de secrete oferite cu generozitate de bariști experimentați, de concursuri și mai ales de multă energie.

Toate locațiile participante promit să ne aștepte cu inimile deschise, indiferent de nivelul de cunoaștere a subiectului.

Calendarul de evenimente este încă în construcție, dar o versiune actualizată mereu cu ultimele noutăți poți găsi aici. Iar aici poti
descarca programul în format pdf.

Bucharest Coffee Festival | 10-12 Mai 2019

Deși Festivalul se va desfășura în weekendul anterior Săptămânii Cafelei, el a fost anunțat doar de curând și fără prea multe detalii.

Ce știu de pe canalele oficiale ale evenimentului este că se va desfășura tot la Hanul Gabroveni, ca în ultimii 2 ani și că va continua să combine un spațiu expozițional dedicat publicului cu campionatele naționale de latte art, coffee in good spirits și cup tasting. Sperăm să aflăm mai multe pe măsură ce ne apropiem de eveniment dacă organizatorii vor fi ceva mai generoși cu comunicarea.

Pe de o parte mă bucur că festivalul insistă să fie prezent în relația cu publicul iubitor de cafea, pe de altă parte recunosc că mi-e puțin teamă că făcând lucrurile la fel rezultatele nu vor fi diferite de cele din anii trecuți, care au fost cam dezamăgitoare. Dar pentru că eu sunt făcut din trei jumătăți de optimism, mă uit cu entuziasm către această nouă ediție.

Pregătește-te de multă cofeină

Acum, eu nu știu de ce s-au lipit cele două evenimente și s-au înghesuit în aceeași perioadă a anului, lucru pe care îl regret puțin, dar știu sigur că o bună bucată din luna mai vom bea mai multă cafea. Prin urmare să ne împrietenim cu cafeina și adenuzina și să pornim la braț cu ele printr-un Bucureșți care va mirosi apetisant a cafea proaspăt prăjită, mai mult decât de obicei.

PS: fotografia copertă a acestui articol este preluată de pe sprudge.com și este de la Festivalul de Cafea din Milano 2018. N-ar fi frumos!? 🙂

2 comentarii la „Bucharest Coffee Week si Bucharest Coffee Festival 2019

 • mai 13, 2019 la 1:33 pm
  Permalink

  Festivalul Cafelei din Bucuresti 10-12 mai 2019 a fost dezamagitor!!! Prea multe absente notabile, prea putine prezente relevante! Am avut o mica discutie cu o doamna la Artisan Coffee cu privire la zahar in cafeaua de specialitate, pe care am lasat-o in coada de peste, fiindca dansa a apreciat ca „e extrem sa recomanzi sa nu se puna zahar in cafea”, desi i-am explicat ca ma asteptam sa se implice si in educarea celor care consuma cafea de specialitate. O discutie interesanta am avut cu baiatul de la Meron!

  Răspunde
  • mai 19, 2019 la 5:33 pm
   Permalink

   Multumim pentru impresii Margo. Eu recunosc ca sunt inca nehotarat cu privire la aprecierea evenimentului de anul acesta. A fost cumva pe acelasi trend ca in anii trecuti, iar asteptarea mea era destul de scazuta. Prin urmare, am apreciat revenirea competitiilor la etaj si asta m-a facut sa-l vad intr-o lumina putin mai buna. Dar… cred totusi ca nu a fost chia asa :).

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress