fbpx

Gina de la Goat Story iti face cafeaua cum vrei tu

Gina, din Povestea Caprei, ştie să facă cafea bună în toate felurile… alternative.

Eu nu ştiu cum o fi povestea asta în cultura slovenă de unde vine Gina, dar, în cultura mea românească, când am auzit una ca asta, am făcut ochii mari şi am dat redepe play. Iar când am văzut-o pe Gina, m-a lovit o poftă grozavă. Frumuşeaţa asta mică face cafea în 3 feluri, folosind magia unei valve care permite reglarea fluxului de curgere.

Prima opţiune, când laşi valva deschisă produce cafea la filtru. A doua, cu valva închisă e pentru infuzie completă, ceea ce permite mai multă joacă şi cu timpul de infuzie. Iar a treia, care pemite o scurgere extrem de lentă, e numai bună pentru cold brew, adică cafea infuzată la rece (vorbim noi şi despre asta, dar nu chiar acum, pentru că e un subiect pentru zile mai călduroase). Pe lângă asta mai are şi un cântar încorporat şi o aplicaţie pentru telefon, ca să uiţi despre ce începusem să vorbim.

Am zis să pun umărul şi să contribui la campania lor de pe KickStarter. Dar ce să zic!? Am ajuns la spartul târgului. Oamenii vroiau să strângă 50.000$ şi erau deja la 220.000$ când am intrat eu. Ce să-i mai încurc şi eu cu 150$? Mai mult le dau bătăi de cap. Aşa că rămân cu ochii mari şi aştept să pornească producţia, sperând să ajung să pun şi eu mâna, măcar temporar, pe o Gina.

În ultimul timp, pe măsură ce mult lăudatul val 3 al cafelei se extinde, am remarcat o preocupare, tot mai des întâlnită, de a optimiza metodele, echipamentele, ba chiar şi cafeaua. Citisem recent despre paduri şi capsule cu cafea de origine sau chiar cafea de origine solubilă. Asta mă face să fiu cam încurcat. Teoretic şi eu sunt un susţinător mare al simplităţii poveştii cafelei de specialitate. Dar chiar solubilă!? Şi atunci mă întreb, dacă în loc să pun eu mâna pe bătrânul V60, o încurajez pe Gina, nu sunt şanse mari să mă trezesc în curând cu o cafea de specialitate 3 în 1 care se prepară de minune cu apă caldă de la dozatorul pe care îl pornesc cu o aplicaţie de pe telefon?

Un comentariu la „Gina de la Goat Story iti face cafeaua cum vrei tu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress